Jedilnik ločevalne diete
| Članek je bil prebran 2.702 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Ločevalna dieta je ena izmed bolj priljubljenih diet. Pri ločevalni dieti je bistveno, da upoštevamo prepovedi in jemo samo tista živila, ki jih na določen dan smemo jesti. Pri tovrstni dieti gre za ločevanje živil – določenih živil torej nikoli ne mešamo med sabo, temveč jih jemo ločeno.

Zelenjava na krožnikuNa ta način lahko v svoj prehranjevalni režim vnesete red in dosežete visok nivo samo-disciplineLočevalna dieta je osnovan na ciklusu oziroma zaporedju štirih dni, ki se ponavljajo. Prvi dan je beljakovinski, drugi škrobni, tretji ogljikovo-hidratni, četrti pa sadni. To zaporedje se nato sedemkrat ponovi, nato pa sledi vodni dan. Le-ta se v celotni dieti, ki traja 90 dni, ponovi trikrat. Na vodni dan smete piti le vodo. Na beljakovinski dan naj vaš jedilnik sestavljajo samo beljakovinska živila. Lahko jeste jajca, meso, ribe, jogurte, skuto, morske sadeže, sojin sir, tofu ali sejtam. Vsa ta živila je moč kombinirati s svežo zelenjavo, kar v praksi pomeni, da si lahko za kosilo pripravite naravno pečen zrezek in svežo solato. Kosilo naj bo obilno, lahko pojeste poln krožnik, večerja pa naj bo polovico manjša kakor kosilo. Za zajtrk in malico lahko jeste sadje. Škrobni dan je dan, ko lahko jeste grah, fižol, krompir, žitarice, riž itd.

Na naslednji dan lahko jeste živila iz moke in zdroba. Lahko si pripravite testenine in svežo solato. Sadni dan pa pomeni, da si na jedilniku lahko privoščite čim več svežega sadja. Poleg upoštevanja jedilnika pa svoje hujšanje dopolnite še z rednim gibanjem in veliko vztrajnosti ter volje.

© 28. 04. 2024 - RP5.si. Oglaševanje.