Drsna vrata za sodoben izgled vašega doma
| Članek je bil prebran 2.590 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Drsna vrata so bila v preteklosti prej izjema kakor pravilo. Običajno so se za takšna vrata odločali tisti, ki so se soočali s pomanjkanjem prostora oziroma s prostorsko stisko. V takšnih primerih so bila drsna vrata praktična arhitekturna rešitev. Danes se za drsna vrata odločajo tudi, ko gre za velike in prostorne površine. Drsna vrata so postala pomemben sodoben element, ki lahko povsem spremeni izgled notranjosti ali zunanjosti vašega bivališča.

Primerna za velike zasteklitve

Za takšna vrata se pogosto odločajo v primeru večjih zasteklitev. Z drsnimi vrati tako ustvarite svetel, zračen in odprt prostor. Takšna izbira lahko daje občutek svobode in neposredne povezanosti narave z notranjostjo vašega doma. Prav tako drsna vrata pomenijo več svežega zraka in večjo možnost optimalnega zračenja notranjosti. Seveda ne gre spregledati niti njihove velike prednosti v primerjavi z drugimi vrati – z njimi prihranimo ogromno odpiralne površine, saj z njimi ne posegamo niti v notranji niti v zunanji prostor.

Drsna vrata tudi v pasivnih in nizkoenergijskih hišah

Čeprav se drsna vrata morda ne zdijo najbolj energetsko učinkovita, pa to še zdaleč ne drži. Danes so tovrstna vrata narejena izjemno precizno in natančno, zato se jih pogosto in brez posebnih težav lahko vgradi v pasivne ali nizkoenergijske hiše, kjer je še kako pomembna energetska učinkovitost stavbnega pohištva. Drsna vrata so tako lahko izjemna zvočna in toplotna zaščita, nudijo pa tudi ustrezno protivlomno zaščito notranjosti hiše.

Notranja drsna vrata

Zanje se navadno odločajo v primerih, ko se želi poudariti pretočnost in neposredno povezanost med bivalnimi prostori. Takšna izbira je odlična pri prehodih med jedilnico, dnevno sobo ali predprostorom. Nekoliko redkeje se zanje odloča pri prehodih v spalne prostore, kjer je na prvem mestu intima in zasebnost.

© 29. 04. 2024 - RP5.si. Oglaševanje.