Za kaj vse uporabiti blazino za nosečnice?
| Članek je bil prebran 668 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Nekatere ženske se za njen nakup odločijo čim izvejo, da so noseče, spet drugim nosečnicam se zdi nepotreben dodaten kos opreme, ki jo je v času priprave na novega družinskega člana že tako in tako preveč. Toda, glede na to, da je blazina za nosečnice zelo vsestransko uporabna, večina žensk, ki jo med nosečnostjo uporabljajo, z njeno uporabo nadaljuje tudi po nosečnosti in po obdobju dojenja. Vas zanima, na katere načine je mogoče s pridom izkoristiti blazino za nosečnice?

blazina za nosečniceBlazina za nosečnice ni namenjena samo za nosečnice

Čeprav se torej imenuje blazina za nosečnice, pa še zdaleč ni namenjena samo njim. Nekatere nosečnice jo sicer res kupijo med prvo nosečnostjo, saj si z njo naredijo spanec ali počitek mnogo bolj udoben. Najpogosteje se tako takšna blazina uporablja za to, da jo nosečnica pri spanju na boku objame, položi en del med kolena oziroma si jo namesti tako, da je njej in njenemu trebuščku kar se da udobno. Po porodu mnoge nosečnice ne nehajo spati brez blazine, saj so se med nosečnostjo nanjo tako navadile, da si spanca brez nje sploh ne predstavljajo. Pogosto tako blazina za nosečnice ostane v uporabi še dolgo po porodu. Za nekatere mlade mamice je blazina za dojenje tudi nepogrešljiv pripomoček pri dojenju svojega dojenčka. S pomočjo blazine si tako podprejo del telesa ali pa na blazino namestijo malega dojenčka med sesanjem. Pogosto lahko vidimo tudi, da so takšne blazine za nosečnice idealne za pripravo majhnega gnezdeca za dojenčka med dnevnim počitkom. Če dojenček čez dan počiva na kavču ali na zakonski postelji, ga lahko zavarujete s pomočjo blazine za nosečnice. Na ta način se dojenček tudi ne bo počutil samega, saj ga bo obdajala mehkoba in toplina blazine. Pri uporabi blazine za nosečnice pri dojenčkovem spanju je potrebno paziti na to, da blazina ne bi povzročila zadušitve dojenčka, zato jo je potrebno namestiti v zadostno razdaljo od spečega dojenčka.

Blazino za nosečnice je mogoče uporabljati tudi za počitek preko dneva ali kot blazino na sedežni garnituri. Pogosto jo vzljubijo tudi odraščajoči malčki. Nekatere mamice jo zato uporabljajo tudi, ko se malčki učijo plaziti in premagovati ovire. Zelo priročna je tudi za uporabo na igralni podlogi na tleh, kjer je mogoče z njo otroka zaščititi. Pogosto se s takšno blazino otroka lahko zavaruje in podpre, ko že samostojno sedi, a pri tem še ni povsem 100 % in lahko hitro omahne vstran ali celo nazaj. Blazino za nosečnice otroci pogosto radi uporabljajo tudi za spanje, zato je pri nekaterih hišah na koncu več takšnih blazin, saj morajo starši za vsakega novega družinskega člana pač kupiti novo.

Glede na to, koliko različnih načinov in možnosti uporabe blazine za nosečnice obstaja, se zdi, da je nakup takšnega pripomočka še kako upravičen. Konec koncev je nakup smiseln že zgolj zato, če si z blazino nosečnica olajša ali izboljša spanje, ki je zlasti v tretjem trimesečju nosečnosti, še posebej pa v zadnjem mesecu pred porodom, lahko zelo slabo in polno prebujanja. Ker so to pogosto zadnji noči spanja, pred prihodom dojenčka, se blazina za nosečnice zdi zelo pameten nakup.

Preberite si tudi, kaj lahko sami storite za zdravo nosečnost!

© 25. 06. 2018 - RP5.si. Oglaševanje.