Kakšen digitalni fotoaparat izbrati za super fotke
| Članek je bil prebran 432 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Pravijo, da je najboljša slika tista, ki je posneta s telefonom, ki ga imaš pri roki. Tako nas sploh ne preseneča, da je večina fotografij posnetih s pametnim telefonom in s tem sploh ni nič narobe. Fotografije so še vedno zanimive, prijatelji jih lajkajo, vi pa z njimi ujamete tisti delček atmosfere, ki ga želite deliti z drugimi.

Kaj pa če od posnetih fotografij zahtevate nekaj več? Ne glede na to, ali je to večje število všečkarjev, navdušenost prijateljev ali pa enostavno boljšo fotografijo – kamera na telefonu, ne glede na to kako dobra je, v tem primeru ne zadostuje. To še posebej prihaja do izraza pri slabi osvetlitvi.

Kateri fotoaparat torej izbrati, da bodo vaše Instagram fotografije boljše? Bo digitalni fotoaparat dovolj ali je bolje, če posežete po d-SLR fotoaparatu? Nasvet smo poiskali kar pri profesionalnih fotografih. Kot pravijo na portalu CameraSeals, je najti dober fotoaparat enako kot najti iglo v kupu sena. Testirali so okrog dvajset modelov, mi pa za vas objavljamo seznam najboljših fotoaparatov za atraktiven Instagram feed.

DigitalniFotoaparat

Canon PowerShot G7 X Mark II

Za čudovit Instagram feed se ni potrebno pretirano truditi, pravijo na portalu CameraSeals. Izbor nas ni preveč presenetil, kajti tudi največji poznavalci fotografije pravijo, da se ta model Canon PowerShot fotografij prodaja kot nor.

Ta model obožujejo tudi profesionalci zaradi izjemne kvalitete fotografij in video materiala, ki ga je mogoče z njimi dobiti. Glede na ceno, govorimo o modelu fotoaparata, ki se ga vsekakor splača vključiti v ožji izbor.

Ta model ima 1 inčni senzor, ki bo zadovoljil prav vsak apetit, vrhunska kvaliteta fotografij pa bo enaka ne glede na osvetlitev. Fotoaparat ima 3 inčni LCD zaslon, ki ga je mogoče obrniti, kar ga naredi idealnega za selfije. Poleg tega ima vgrajen pop flash s katerim bodo selfiji popolni ne glede na ozadje.

Kamera ima 20.1 mega pikslov, tisti najbolj zahtevni pa bodo posebej zadovoljni z WiFi in NFC možnostjo povezovanja, ki ga nudi G7 model. Ne glede na lokacijo, obe funkciji vam lahko pošteno olajšata nalaganje in deljenje fotografij na Instagramu. Ena od redkih pomanjkljivosti tega modela je moč baterije, saj vam bo za ta model definitivno prišla prav dodatna baterija.

Fujifilm X-T10

V primerjavi z ostalimi modeli na seznamu je Fujifilm X-T10 model, ki ga je mogoče dobiti po dokaj ugodni ceni in nudi zelo podobne kvalitete zapakirane v privlačnem retro izgledu. Fujifilm je eden od najbolj znanih znamk v svetu fotografije, ta kompaktni model pa je mogoče ravno to kar potrebujete. Tako kot prejšnji model ima tudi ta LCD ekran, ki ga je mogoče obrniti, tako da je odličen tudi za snemanje selfijev. Ostale prednosti tega modela se nanašajo predvsem na vgrajeni flash in razumno težo kamere, ki pa ima poleg tega tudi zelo dober auto fokus, super prikaz barv in edinstven izgled.

Nekatere od pomanjkljivosti tega modela so slabša baterija, ki ne more zdržati niti en dan uporabe, slabša kvaliteta video posnetkov in slabša resolucija LCD ekrana. Še en primanjkljaj je zagotovo, da nima NFC možnosti povezovanja, kamera pa vseeno podpira WiFi.

Sony Alpha A6000

Odlične karakteristike in sprejemljiva cena pa močno povzdigujeta tudi ta Sonyjev model fotoaparata. Znani proizvajalec je bil vedno eden od vodilnih in tako nas sploh ne čudi, da je model Alpa A6000 zelo popularen izbor amaterskih fotografov in tudi profesionalcev.

Sony Alpha A6000 ima 24 megapikselski CMOS senzor z optimiziranim zbiranjem svetlobe in boljšo občutljivostjo na svetlobo. Napredni procesor omogoča posnetke najvišje kakovosti in omogoča izredno hitro automatsko fokusiranje, zelo velik razpon ISO občutljivosti pa omogoča snemanje naravnih, detajlnih fotografij tudi pri slabi osvetlitvi.

Digitalni Fotoaparat

Tudi ta model ima LCD zaslon, ki ga je mogoče obrniti, podpira pa tudi WiFi in NFC sistem povezovanja za enostavno in hitro deljenje fotografij. Ena od redkih pomanjkljivosti tega modela pa je prehitro praznjenje baterije in relativno nedostopna pozicija SD kartice. Kljub vsem tem manjšim napakicam je Alpha A6000 eden od najboljših fotoaparatov tega priznanega proizvajalca.

© 24. 05. 2018 - RP5.si. Oglaševanje.