Kaj je VPS gostovanje in kaj je Cloud VPS gostovanje?
| Članek je bil prebran 231 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Izraz VPS izhaja iz angleške besede in pomeni virtualni oziroma navidezni strežnik, pri katerem si uporabniki delijo procesor, delovni pomnilnik in trdi disk. Prednost tovrstnega gostovanja pred drugimi so cenejši strežniki, slabost pa je odvisnost VPS-a od glavnega strežnika. To pomeni, da bodo težave s strojno opremo pomenile tudi težave z VPS gostovanjem.

Ob klasičnem VPS gostovanju poznamo tudi VPS gostovanje v oblaku. Slednje pomeni to, da so strežniki med seboj povezani in si delijo zunanji, visoko zmogljiv disk.

Dve glavni prednosti VPS gostovanja v oblaku: zanesljivost in skalabilnost.

Izberite paket glede na vaše dejanske potrebe

Odličen portal, na katerem si lahko sami sestavite svoj paket VPS gostovanja se nahaja tukaj. Portal vam ponuja popolnoma proste roke pri sestavi paketa, zato lahko sestavite paket s točno toliko procesorske moči, kot je potrebujete, s tako velikim delovnim pomnilnikom, in s toliko prostora na disku kot ga potrebujete. Izberete lahko tudi svoj operacijski sistem, dodate IP naslove, storitve omrežja in način upravljanja in še kaj. Ekipa, ki stoji za portalom ima odlično in odzivno uporabniško podporo, kar je lahko, v primeru težav, presodnega pomena.

 

© 24. 05. 2018 - RP5.si. Oglaševanje.