Citroenova vozila prihodnosti
| Članek je bil prebran 612 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Citroen je priznana francoska avtomobilska znamka, ki je v preteklosti s svojimi modeli že krojila zgodovino avtomobilske industrije. Za to avtomobilsko znamko bi lahko rekli, da je vselej usmerjena v prihodnost in razvoj. S svojo ustvarjalnostjo in inovativnostjo tako v svojih avtomobilih navdušuje mnoge ljubitelje te znamke avtomobilov. Za vsa smo se pozanimali, kakšna bodo Citroenova vozila prihodnosti in kaj si od njih lahko obetajo kupci!

Citroen vozila prihodnostiCitroen napoveduje: novi Citroen C3

Citroen napoveduje nov model C3, ki gotovo pomeni povsem svež veter v razredu kompaktnih limuzin. Pri Citroenu so se potrudili, da boste nov C3 gotovo opazili. Zaradi raznih edinstvenih potez in elementov, bo ta model zares težko zgrešiti. Odlikoval ga bo trendovski in optimističen stil, njegovo podobo pa bodo popestrili živahni barvni elementi (npr. Airbump). Poleg prepoznavnosti in edinstvene oblike bo v svojem razredu vozil gotovo izstopal in ga bodo kupovali predvsem tisti kupci, ki si želijo in drznejo biti drugačni. Niso pa pri Citroenovih vozilih prihodnosti pomemben samo dizajn in slog.

Vozila prihodnosti: Citroen C4 Picasso in Grand C4 Picasso

Oba modela združujeta nekaj, kar se včasih zdi nezdružljivo – družino (praktičnost) in užitek (na cesti). C4 Picasso in Grand C4 Picasso se med seboj razlikujeta po številu sedežev – prvi jih ima pet, drugi pa sedem. Ta model še vedno prisega na stil prvotnih enoprostorcev znamke, ponaša pa se tudi z nekaterimi stilističnimi novostmi (nov logotip na zadku vozila, prednji del z dominantnim in dinamičnim pridihom, dve novi barvi karoserije, itd.). Poleg stila ta model prepriča tudi s sodobnostjo in inovativnostjo. Zadnje luči imajo 3D učinek. S tem ustvarjajo hipnotizerski videz, ki temelji na učinku globine svetlobnih signalov, s katerimi je mogoče ustvariti videz ponavljanja v neskončno. Čeprav gre za en model, ponuja kar štiri različne ambiente (Ambient Serie, Ambient Wild Blue, Ambient Dune Beige in Ambient Hype Grey). Prihodnost pomeni tudi Citroenov program Advanced Comfort, kar zaznamuje modularnost, obilica svetlobe, edinstveno vzmetenje, povezljivost, itd. Prioriteta pri razvijanju vozil je torej dobro počutje voznika in sopotnikov, sproščenost na poti in udobje tudi, ko potujete na daljših poteh. Nasploh bodo vozila prihodnosti pri Citroenu udobna. Gre za oblikovanje, pri katerem je na prvem mestu dobro počutje potnika. To je mogoče doseči z masažnimi sedeži spredaj, nasloni za glavo in sedež Relax, itd. Ne bodo pa vozila prihodnosti, ki jih bodo izdelovali pri Citroenu, samo udobna in oblikovalski presežki, ampak bodo tudi maksimalno uporabna. Tako npr. C4 Picasso in Grand C4 Picasso nudita možnost zloženih sedežev v drugi ali tudi v tretji vrsti, s tem pa je mogoče dobiti raven pod. Sovoznikov sedež je mogoče sestaviti v mizico, s čimer lahko v tem vozilu prepeljemo tudi izjemno dolge predmete. Ta model je praktičen tudi, če se vaša družina nepričakovano poveča za člana ali dva – sedeže, ki so bili do tedaj zloženi na podu preprosto odprete in je dovolj prostora za vso družino.

Prihodnost je tudi v novem povezanem navigacijskem sistemu in inovativnih sistemih za pomoč pri vožnji. Oboje je namenjeno temu, da je vožnja udobna, preprosta, sproščujoča in predvsem varna.

Preberite si tudi o strpni vožnji s Citroenom! Več!

© 25. 06. 2018 - RP5.si. Oglaševanje.