Klima naprava naj bo prilagojena posameznim potrebam
| Članek je bil prebran 2.028 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Zadnja leta postajajo poletja vse toplejša in klima naprava je vedno bolj nepogrešljiva za znosno preživljanje poletnih dni, predvsem takrat, ko nimamo priložnosti in možnosti za drugačno hlajenje, naprimer ob kakšnih hladni reki ali morski sapici. Potreba, da nam klima naprava priskrbi znosno preživljanje poletja, je odvisna od mnogih dejavnikov, ki zadevajo uporabljeno izolacijo in gradbene materiale stavbe, lege stanovanja in splošnih klimatskih pogojev kraja bivanja. Vsak lahko pri sebi najbolje presodi, ali ga vroča poletja onemogočajo pri vsakdanjem delu in počitku. Ko se enkrat odločimo, da je klima naprava rešitev za naše poletje, pa je potrebno izbrati prvo napravo.

klima zunaj

Klima naprava se najprej ponuja v montažni ali v prenosni obliki. Prenosna klima naprava ima seveda to prednost, da je prenosna, slabosti pa obsegajo večjo hrupnost in nekoliko nižjo učinkovitost ter nekaj več dela, ko jo želimo prenašati naokrog (montaža cevi, izpraznjevanje posode). Klima naprava bo ustrezno izbrana, če bomo upoštevali značilnosti prostora, ki ga želimo ohlajevati. Toplote, ki neprijetno ogreva prostor, namreč ne povzroča le povišana zunanja temperatura, temveč so še toliko bolj pomembni drugi viri toplote, ko so naprimer:

Glede tega, kakšna klima naprava je najbolj primerna za posamezni prostor oz. stanovanje, se je zato najbolje posvetovati s strokovnjakom, ki zna poiskati najprimernejšo rešitev za individualni prostor. Poleg izbire same naprave je za učinkovitost delovanja pomembno tudi, kje in kako je klima naprava montirana, da bo njen izkoristek najboljši.

© 29. 04. 2024 - RP5.si. Oglaševanje.